Skip to main content

Mid year freak out book tag

Image result for mid year 
Първата половина от 2018г. вече е към края си. Затова реших да направя този книжен таг, с който да споделя някои от прочетените от мен заглавия. Доволен съм от книги, които прочетох, изпълних едно от желанията си - да чета съвременни български автори. Имам и още няколко, които съм сигурен че ще постигна. Този таг от видях от някои чуждестранни книжни блогъри и влогъри, които са го правили предишни години. От българските за тази година го засякох при Криси от Diagnosis: Abroad. От моя страна искам да отбележа Нина от Wanderbook, Кали от A Court of Books and Magic и Вичи от Vichi's Magic Place In The Big Amazing World

Най-добрата книга, която си прочел до сега за 2018г.
Изборът не е никак лесен, защото прочетох разнообразни книги, някои от които ми харесаха страшно много. Най-добрата книга за 2018г. до сега, която прочетох е "Ние срещу всички" от Фредрик Бакман. Може да сте забелязали, че много обичам творчеството на Бакман особено последните му две книги.
 
Най-доброто продължение, което си прочел до сега за 2018г.
За да не казвам отново "Ние срещу всички" ще избера другия претендент, а това е "Орденът на ясновидците" на Саманта Шанън. В пъти по-добра е от първата и ви я препоръчвам, ако сте се спрели след "Сезонът на костите" Нямам търпение да прочета следващата книга от поредицата, защото след тази имам големи очаквания.
 
Най-очакваната книга за втората половина на 2018г.
Тук ще оставя линк към публикацията ми за книги, които нямам търпение да излязат.

Книга, която те е изненадала най-много
"Летящата планета" на Александър Ненов не е типичният жанр, който чета, но ме изненада приятно и дълго време ще я помня и препоръчвам. Идеята е оригинална и те провокира да се замислиш за Земята и човечеството.

Книга, която те е разочаровала
Най-голямото ми разочарование е "В дворците на Кносос" от Никос Казандзакис. Очаквах да е една интересна версия на мита за Тезей преплетен с древно гръцката действителност, но не познах. Ще споделя ревюто си на нея следващата седмица.


Любим нов автор
За да ми стане един автор любим, трябва да съм му прочел минимум две книги. Най-близко до това е Александър Ненов, но преди това трябва да прочета още един негов роман. Тъй че се надявам в скоро време да издаде още някой роман като "Летящата планета"


Нов любим герой
Той ще да е някой от Бьорнстад, но не мога да избра само един, затова ще изредя няколко: Бени, Амат. Истински образи, които ни показват какви трябва да бъдем и какви не.
 
Книга, която те е разплакала
Много рядко книга ме разплаква, все пак това не означава, че не може да ме натъжи до такава степен, че да не искам да правя нищо друго. Книгите тук са две; едната е "Аз още броя дните", а другата "Няма да получите омразата ми". Двете са по действителен случай и се отнасят за две тежки трагедии. "Няма да получите омразата ми" е свързана с най-кървавия атентата в Париж, а "Аз още броя дните" е за невъзможната любов по време на Сараевската обсада.

 
Книга, която те е накарала да се усмихнеш
Love&Gelato една от най-приятните и забавни книги, които прочетох. Историята е лека, пренасяща те между италианските улици, а героите са саркастични тийнейджъри.

Любимо книжно ревю, което си написал тази година
Не мисля, че имам такова. Старая се за всяко ревю да се получи добре и да бъде полезно. Дори ревютата на книги, които не са ми харесали пак са ми любими


Най-красивото издание, което си си купил тази година.
"Фантастични същества и къде да ги намерим" изданието е с твърди корици и невероятно оформление, от вътре с орнаменти. Би стояло зашеметяващо на всяка лавица.

Коя книга трябва да прочетеш до края на годината?
Те са две и двете са от задължителната литература за 12 клас - "Тютюн" и "Железният светилник". Най-вероятно ще ги прочета през лятната ваканция. Други задължителни книги нямам, защото купчината ми от непрочетени книги се стопи.

Comments

  1. Много харесвам "Сезонът на костите" и "Орденът на ясновидците", но за съжаление следващите книги няма да бъдат издадени на български. Много съм разочарована, че издателство Сиела взеха това решение.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Разбирам те и аз съм на същото мнение

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

5 книги, които искам да прочета до края на годината

Привет на всички, от много време не съм писал нови постове, но желанието ми да споделя нещо се оказва по-голямо от физическата ми издържливост. Въпреки че нямам много време да пиша в блога, желанието ми да го правя, като че ли се утроило спрямо преди. Осъзнах колко много обичам да пиша и да споделям мнението си за каквото и да било, но няма да се отклонявам много от темата, защото днес, ще ви разкажа за 5 книги, които искам да прочета до края на 2018г. От началото на месеца се каня да напиша тази публикация, наскоро видях, че Амаиро е направила именно това и си казах, че не мога повече да отлагам.

Първата книга, която вероятно още утре ще започна(18.11) е "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн. Съмнявам се да има човек, който да не я е чувал или чел, или гледал филма. Въпреки че съм гледал половината от филма и знам края, реших да я прочета. Преди време нямах такова намерение, даже в някой пост бях споделил, че едва ли ще я прочета, но нещата се промениха. Реших, че искам …

Enigma box - Хари Потър

Enigma box е месечна абонаментна кутия с определена тема всеки месец. За месец юли темата беше "Хари Потър", а това име ми е достатъчно, за да знам, че нещо ще ми хареса. Мога да твърдя, че имам компетентно мнение относно подобни месечни кутии с тема "Хари Потър". Това е третата, която получавам като първата беше британска "World of Wizardry box" от "Geekgear". За Enigma box мога да кажа, че са се справили блестящо.

Както всяка една кутия и в тази имаше тениска. Хареса ми, че е бяла, а щампата е оригинална, която не съм срещал до сега. Размерът отговоря, поръчах си M и ми става както другите ми тениски. Изработена е от 100% памук. Мога само да кажа, че определено ще я нося дълго време.
От предметите първите, които хванах бяха персонализираното писмо и билет за Хогуортс. Най-накрая ми пристигна дългоочакваното писмо и сега остана само да напазарувам от Диагон-али и септември да тръгвам да се уча на магия. Честно да си кажа калъфчето за карти го …

Благословени - краят на една незабравима поредица