Skip to main content

Последната ми лятна ваканция и блог планове
Последната ми лятна ваканция е към своя край, а с нея и времето, в което мога да живея безгрижно и спокойно. Едно лирическо отклонение преди това, не знам дали ще пиша други лични постове, но Label-а/Етикета, който измислих много ми харесва - Лично и нетипично(не че на някой ще му пука). В тази публикация няма да говоря толкова за книги, колкото за лятото ми. На първо място правя този анализ за себе си, а на второ, за да споделя нещо лично и какви са плановете ми свързани с блога.
За разлика от повечето 11 класници моята лятна ваканция започна на 13 юли, защото имахме две седмици "производствена практика". След 13 юли главното ми занимание бяха шофьорските курсове. Теорията я минах през юни, взех си листовките без грешка и се фокусирах върху по-трудната практическа част. Честно казано всички фрази и съвети, които смятах за банални от сорта на "най-важното е да си спокоен", "колкото повече караш, толкова по-добър ще ставаш", са абсолютно верни. В началото на кормуването ми не бях уверен, не знаех дали ще се справя и с практическия изпит и това напрежение оказа своето влияние върху летните ми дни. През август месец, когато датата на изпита ми наближаваше, мисленето ми се промени и си казах "майната им" както на инструктора ми, изпитващия и всички други, които по някакъв начин имат влияние при шофирането. Казах си, че знам и мога и един толкова маловажен изпит няма да се окаже пречка за целите, които съм си поставил. Тези позитивни мисли ми помогнаха да бъда уверен и изключително спокоен по време на изпит и това даде желания резултат Обръщам се към всички, бъдещи шофьори, които изпитват някаква тревога - бъдете спокойни и знайте, че един мизерен изпит като този няма как да не го вземете дори и да е от втория път.
След като си взех шофьорския изпит и вече подадох документи с няколко седмици закъснение по независими от мен обстоятелства и хора, главно хора, с които се радвам, че едва ли ще имам някаква връзка отново. В началото на октомври ме очаквайте по улиците и както казват по турските сериали "дано да е за добро"
Новото ми занимание откакто премина гореспоменатото ми начинание е отново свързано с подготовка на изпит, който е също толкова важен за мен. На 22 септември е изпита ми за сертификат по английски език CAE. Вече близо 10 години уча английски език и е време да поставя един условен край. Готов ли съм за него ? След месец ще разбера, когато се появят резултатите.
Освен като доказателство за владеенето ми на езика този сертификат ще ми послужи и за кандидатстване в чужбина. Когато бях 10 клас у мен се зароди желание да уча във Великобритания. Тогава беше просто една идея, а в момента е цел. Отговорът на въпроса дали да уча там или тук дълго време ме мъчеше. В крайна сметка все още не съм решил къде ще уча, защото това е една гигантска крачка за мен, която ще преобърне живота ми напълно. Все пак взех решението, че ще кандидатствам във Великобритания и по-точно в Шотландия, понеже Шотландското правителство отпуска безвъзмездна субсидия. В Англия образованието струва 9250 паунда и единствената ми опция за там е със заем, а това не е моят вариант. Ако открия някаква стипендия, за където и да било ще бъде невероятно, но за сега няма такива изгледи. Отворен съм за всякакви предложение как мога да спечеля около 15 000лв за една година(органите не си ги продавам). Дали ще уча във Великобритания или в България ще реша догодина през пролетта. Мечтая да следвам в чужбина въпреки всички трудно, причините няма да ги изброявам, защото са ясни, имайки предвид качеството и системата тук. Все пак дори и да остана тук няма да съм нито разочарован, нито нещастен, а ще се опитам да извлека най-доброто.
В момента като изключим подготовката ми за изпита по езиков сертификат, също се опитвам да реша, с какво да продължа обучението си: филология, международни отношения или бизнес/маркетинг. За всяко едно от желанията ми има основание да го искам, но не мога да открия най-подходящото.

Преди да приключа ще кажа и някои неща за блога и какво да очаквате. Честно казано нямам никакви планове. Едва ли ще продължа да публикувам всяка седмица, както до сега, защото не знам дали ще имам времето и възможността. Понеже както споменах ще имам много неща на главата от тук нататък включително и в училище, където ще трябва да завърша със 6.00 тази година, за да си вдигна успеха(това не се е случвало от 7 клас). За сметка на ревюта мога да почна да пиша есета и съчинения, защото това ме очаква от другата седмица. От сега усещам, че 12 клас е голям кОпон.
Да се върнем на блога, нямам намерения да го изоставям напълно, но със сигурност ще ме виждате по-рядко. Тук-там ще пиша ревюта, но може би ще наблегна на книжните постове, с които да обобщавам всичко.
Надявам се всички да сте имали едно незабравимо лято, а на връстниците ми им пожелавам един сравнително лек и спокоен 12 клас. 

Comments

 1. Е хубав таг е, недей така негативно :D Ще приема съветите за кормуването, защото в скоро време сигурно ще се видя принудена да изкарам шофьорски курс. В замяна относно следването надали мога да дам съвет, защото изброените специалности са сравнително далеч от моята сфера, а поради гореспоменатите съображения не съм и помисляла за следване в чужбина. Но мога да ти препоръчам нещо друго - ако нещо ти харесва - било то четенето, писането на ревюта, някакво друго странично хоби - не го зарязвай, защото си зает. Просто защото нататък ще ставаш все по-зает, и ще ти е все по-трудно да се завърнеш към нещо, което си спрял да вършиш. Казвам го като човек, който е имал сравнително натоварени 11 и 12 клас, с допълнителни уроци и СИД-ове, и чието следване не е било щракане с пръсти. Но от година на година времето става по-малко :D
  Но успех с всичко - и ако вярваш в такива късметчета - в последната бг книга, която завърших, отиде да учи в Абърдийн :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря ти за коментара и за съвета, който ми даде. Относно такива късметчета, вярвам много.

   Delete
 2. Споделям положението ти. И аз се притеснявам, че няма да имам време като почна училище, особено за блога, но ще се старая да не го оставям. А също така и аз много се колебая между това какво и къде ще следвам. Засега СУ ми е в главата, ама допреди два месеца не беше. А малко по-отдавна пък съвсем друго се мъдреше. Желая ти да направиш правилното решение и все пак да намериш по някоя свободна минутка за хобитата си!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря, аз ти желая също.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Първо впечатление за поредицата "Кралицата на здрача" от Гери Йо

От доста време не съм публикувал нищо в блога, но тази седмица се завръщам с нещо, което не съм правил до сега. Нина от Wanderbook ме покани да участвам в това блог събитие, чиято цел е да отпразнуваме годишнината от издаването на книгите на Гери Йо. Ще ви цитирам точно каква е същността на инициативата:

Какво е събитието? Blog hop! Или както аз обичам да му викам - блог-подскок :D Какво е това? Поредица от постове на дадена тема, като всеки блог препраща към следващия. Например на първия ден блог А публикува интервю и прилага линк към блог Б, където на другия ден ще им пост.
Каква е темата? Годишнината (всъщност 4 години), откакто авторката Гери Йо / Gergana Mitrikova спря да бъде графоман и стана автор (по нейни думи). Тя се чудеше как да отпразнува и аз се съгласих да ѝ помогна. Постовете ще бъдат за поредицата ѝ "Кралицата на здрача", за бъдещи планове и интервюта. А освен да разберем повече за творчеството ѝ, докато подскачаме насам-натам, ще научим и повече за…

Аз още броя дните от Георги Бърдаров - историята на "Сараевските Ромео и Жулиета"

Доскоро

Не знам как да започна тази публикация, защото е най-трудната, която съм писал до сега. Отлагах я известно време, но си казах, че трябва да взема решение- дали да продължа да поддържам блога, или да спра. Началото на септември имах подобен пост и затова предполагам е добре да напиша втори като обновление. В крайна сметка реших да прекратя това мое занимание и ще обясня защо. Първо ще обясня защо пиша този пост. Нещо, което аз не харесвам у блогари, влогари и друг тип създатели на периодично съдържание е, когато те изчезнат и спрат да публикуват, каквото и да било. Разбирам ги, че за повечето (особено в България) писането или заснемането на видеа е хоби, а не начин за изкарване на пари. Нормално е да прекратят това занимание, когато нещо се случи в живота им било то липсата на време или желание. Защото като хора, които ги следват, мисля, че трябва да знаем, когато смятат да прекратят дейностите си, дори и да не обяснят защо, все пак всеки си има личен живот. Затова аз реших да напиша …