Skip to main content

Последната ми лятна ваканция и блог планове
Последната ми лятна ваканция е към своя край, а с нея и времето, в което мога да живея безгрижно и спокойно. Едно лирическо отклонение преди това, не знам дали ще пиша други лични постове, но Label-а/Етикета, който измислих много ми харесва - Лично и нетипично(не че на някой ще му пука). В тази публикация няма да говоря толкова за книги, колкото за лятото ми. На първо място правя този анализ за себе си, а на второ, за да споделя нещо лично и какви са плановете ми свързани с блога.
За разлика от повечето 11 класници моята лятна ваканция започна на 13 юли, защото имахме две седмици "производствена практика". След 13 юли главното ми занимание бяха шофьорските курсове. Теорията я минах през юни, взех си листовките без грешка и се фокусирах върху по-трудната практическа част. Честно казано всички фрази и съвети, които смятах за банални от сорта на "най-важното е да си спокоен", "колкото повече караш, толкова по-добър ще ставаш", са абсолютно верни. В началото на кормуването ми не бях уверен, не знаех дали ще се справя и с практическия изпит и това напрежение оказа своето влияние върху летните ми дни. През август месец, когато датата на изпита ми наближаваше, мисленето ми се промени и си казах "майната им" както на инструктора ми, изпитващия и всички други, които по някакъв начин имат влияние при шофирането. Казах си, че знам и мога и един толкова маловажен изпит няма да се окаже пречка за целите, които съм си поставил. Тези позитивни мисли ми помогнаха да бъда уверен и изключително спокоен по време на изпит и това даде желания резултат Обръщам се към всички, бъдещи шофьори, които изпитват някаква тревога - бъдете спокойни и знайте, че един мизерен изпит като този няма как да не го вземете дори и да е от втория път.
След като си взех шофьорския изпит и вече подадох документи с няколко седмици закъснение по независими от мен обстоятелства и хора, главно хора, с които се радвам, че едва ли ще имам някаква връзка отново. В началото на октомври ме очаквайте по улиците и както казват по турските сериали "дано да е за добро"
Новото ми занимание откакто премина гореспоменатото ми начинание е отново свързано с подготовка на изпит, който е също толкова важен за мен. На 22 септември е изпита ми за сертификат по английски език CAE. Вече близо 10 години уча английски език и е време да поставя един условен край. Готов ли съм за него ? След месец ще разбера, когато се появят резултатите.
Освен като доказателство за владеенето ми на езика този сертификат ще ми послужи и за кандидатстване в чужбина. Когато бях 10 клас у мен се зароди желание да уча във Великобритания. Тогава беше просто една идея, а в момента е цел. Отговорът на въпроса дали да уча там или тук дълго време ме мъчеше. В крайна сметка все още не съм решил къде ще уча, защото това е една гигантска крачка за мен, която ще преобърне живота ми напълно. Все пак взех решението, че ще кандидатствам във Великобритания и по-точно в Шотландия, понеже Шотландското правителство отпуска безвъзмездна субсидия. В Англия образованието струва 9250 паунда и единствената ми опция за там е със заем, а това не е моят вариант. Ако открия някаква стипендия, за където и да било ще бъде невероятно, но за сега няма такива изгледи. Отворен съм за всякакви предложение как мога да спечеля около 15 000лв за една година(органите не си ги продавам). Дали ще уча във Великобритания или в България ще реша догодина през пролетта. Мечтая да следвам в чужбина въпреки всички трудно, причините няма да ги изброявам, защото са ясни, имайки предвид качеството и системата тук. Все пак дори и да остана тук няма да съм нито разочарован, нито нещастен, а ще се опитам да извлека най-доброто.
В момента като изключим подготовката ми за изпита по езиков сертификат, също се опитвам да реша, с какво да продължа обучението си: филология, международни отношения или бизнес/маркетинг. За всяко едно от желанията ми има основание да го искам, но не мога да открия най-подходящото.

Преди да приключа ще кажа и някои неща за блога и какво да очаквате. Честно казано нямам никакви планове. Едва ли ще продължа да публикувам всяка седмица, както до сега, защото не знам дали ще имам времето и възможността. Понеже както споменах ще имам много неща на главата от тук нататък включително и в училище, където ще трябва да завърша със 6.00 тази година, за да си вдигна успеха(това не се е случвало от 7 клас). За сметка на ревюта мога да почна да пиша есета и съчинения, защото това ме очаква от другата седмица. От сега усещам, че 12 клас е голям кОпон.
Да се върнем на блога, нямам намерения да го изоставям напълно, но със сигурност ще ме виждате по-рядко. Тук-там ще пиша ревюта, но може би ще наблегна на книжните постове, с които да обобщавам всичко.
Надявам се всички да сте имали едно незабравимо лято, а на връстниците ми им пожелавам един сравнително лек и спокоен 12 клас. 

Comments

 1. Е хубав таг е, недей така негативно :D Ще приема съветите за кормуването, защото в скоро време сигурно ще се видя принудена да изкарам шофьорски курс. В замяна относно следването надали мога да дам съвет, защото изброените специалности са сравнително далеч от моята сфера, а поради гореспоменатите съображения не съм и помисляла за следване в чужбина. Но мога да ти препоръчам нещо друго - ако нещо ти харесва - било то четенето, писането на ревюта, някакво друго странично хоби - не го зарязвай, защото си зает. Просто защото нататък ще ставаш все по-зает, и ще ти е все по-трудно да се завърнеш към нещо, което си спрял да вършиш. Казвам го като човек, който е имал сравнително натоварени 11 и 12 клас, с допълнителни уроци и СИД-ове, и чието следване не е било щракане с пръсти. Но от година на година времето става по-малко :D
  Но успех с всичко - и ако вярваш в такива късметчета - в последната бг книга, която завърших, отиде да учи в Абърдийн :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря ти за коментара и за съвета, който ми даде. Относно такива късметчета, вярвам много.

   Delete
 2. Споделям положението ти. И аз се притеснявам, че няма да имам време като почна училище, особено за блога, но ще се старая да не го оставям. А също така и аз много се колебая между това какво и къде ще следвам. Засега СУ ми е в главата, ама допреди два месеца не беше. А малко по-отдавна пък съвсем друго се мъдреше. Желая ти да направиш правилното решение и все пак да намериш по някоя свободна минутка за хобитата си!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря, аз ти желая също.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

5 книги, които искам да прочета до края на годината

Привет на всички, от много време не съм писал нови постове, но желанието ми да споделя нещо се оказва по-голямо от физическата ми издържливост. Въпреки че нямам много време да пиша в блога, желанието ми да го правя, като че ли се утроило спрямо преди. Осъзнах колко много обичам да пиша и да споделям мнението си за каквото и да било, но няма да се отклонявам много от темата, защото днес, ще ви разкажа за 5 книги, които искам да прочета до края на 2018г. От началото на месеца се каня да напиша тази публикация, наскоро видях, че Амаиро е направила именно това и си казах, че не мога повече да отлагам.

Първата книга, която вероятно още утре ще започна(18.11) е "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн. Съмнявам се да има човек, който да не я е чувал или чел, или гледал филма. Въпреки че съм гледал половината от филма и знам края, реших да я прочета. Преди време нямах такова намерение, даже в някой пост бях споделил, че едва ли ще я прочета, но нещата се промениха. Реших, че искам …

Enigma box - Хари Потър

Enigma box е месечна абонаментна кутия с определена тема всеки месец. За месец юли темата беше "Хари Потър", а това име ми е достатъчно, за да знам, че нещо ще ми хареса. Мога да твърдя, че имам компетентно мнение относно подобни месечни кутии с тема "Хари Потър". Това е третата, която получавам като първата беше британска "World of Wizardry box" от "Geekgear". За Enigma box мога да кажа, че са се справили блестящо.

Както всяка една кутия и в тази имаше тениска. Хареса ми, че е бяла, а щампата е оригинална, която не съм срещал до сега. Размерът отговоря, поръчах си M и ми става както другите ми тениски. Изработена е от 100% памук. Мога само да кажа, че определено ще я нося дълго време.
От предметите първите, които хванах бяха персонализираното писмо и билет за Хогуортс. Най-накрая ми пристигна дългоочакваното писмо и сега остана само да напазарувам от Диагон-али и септември да тръгвам да се уча на магия. Честно да си кажа калъфчето за карти го …

Благословени - краят на една незабравима поредица