Skip to main content

Гледай това - една любима комедия и една ненормална


Ето и втората част с моите препоръки за сериали, които да гледате. В първата част ви разказах за един тийнейджър със свръхестествени способности и приятелите му и една мистерия, от която те побиват тръпки. Може да прочетете повече тук. За днешните две препоръки реших да заложа на комедии. Всеки обича да гледа нещо, което да го разсмее неконтролируемо, макар че не знам до колко ще е в моя полза, ако ви разказвам за втората.

The Middle - По средата

Американски: 2009г.-2018г.
9 сезона - 214 епизода
The Middle е най-любимата ми комедия. Гледал съм и други по телевизията, както всеки знае има изобилие от подобни предавания, но определено това ме спечели. В България се излъчва по BTV Comedy, откъдето аз го открих, но предпочитам да го гледам на английски, защото е много подходящ за изучаващи език - говори се ясно и лексиката, която се използва е често срещана в ежедневието. От друга страна това е американски английски, който се различава от британския и не е полезно да се слуша единствено той. 
Епизодите са по 24мин. и във всеки се проследява живота на семейство Хек. Епизодите може да се гледа и разбъркано без да се спазва последователността, макар че аз не правя така и не го препоръчвам, защото е по-добре да се проследява живота им хронологично, за да се свикне по-бързо с героите и обстановката. Действието се развива в малък град някъде "по средата" и може да се получи добра представа за живота на американското семейство.
Това, което прави сериала изключително забавен са героите и техните премеждия. Няма как да не заобичате поне един от членовете на семейството. Всеки един от тях е различен и забавен по своему. "По средата" е подходящ за всяка възраст, защото главният образ е семейството. Майк(бащата) и Франки(майката) се сблъскват с типичните "проблеми за възрастни" свързани с постоянния недостиг на пари, отглеждането на децата и поддържане на хармонията в живота си, която е рядкост. Всеки сезон се равнява приблизително на една година от живота на сем. Хек, така проследяваме порастването на всяко от децата. Аксел(най-големият) е спортист и обича да бездейства и да се забавлява. Сю е ученолюбива и ентусиазирана за всичко около нея, но често усилията и да постигне нещо срещат провал. Брик няма приятели, но и не иска, защото си има книги. Книгите са неговата любов. Не се вписва много, много в училище и като цяло на всякъде където се общува.
В момента аз съм в края на 7 сезон, не бързам да го изгледам, защото не е такъв тип сериал. Това е едно от нещата, които винаги ми оправя настроението. Гледам го предимно вечерно-учебно време преди лягане и особено разтоварващо и отпускащо след дълъг и напрегнат ден. Освен смях и комични ситуации има и смислени и трогателни моменти, от които всеки може да извади някаква поука. Има случай даже, в който ме е карал да се замисля доста сериозно, защото подобни неща ме очакват или ми са се случили.

 The End of the F***ing world

Британски: 2017г.
1 сезон - 8 епизода
The End of the F***ing World една коренно различна комедия от всичко, което съм гледал до сега.Съмнявам се и вие да сте гледали нещо подобно. Честно казано не знам дали ми харесва или го мразя. Средно положение за това ТВ предаване няма.
Джеймс е на 17 и си пада психопат. Алиша е на същата възраст и е новото момиче в училище, импулсивна и луда тя подканва Джеймс да тръгнат на пътешествие в търсене на истинския ѝ баща. Джеймс се съгласява само за да има повече време да обмисли кой ще е най-подходящия начин да я убия.
Всичко звучи чудно, нали? Да сте попадали на подобна история? Хуморът също е нестандартен мисля, че се определя като британски черен хумор. Признавам си имаше моменти, на които се заливах от смях. Епизодите са само по 24 мин. , така че може да изгледате един и да прецените сами дали е нещо отвратително, или нещо смешно. Едно от причините, поради която го почнах беше, че е английски, а не американски. Исках да чувам британски акценти и думи, макар че псувните бяха често срещано явление и не знам доколко мога да го нарека образователно. Скоро излезе новина, че ще има втори сезон. Не знам кога ще се случи това, но е ненужно. Първият сезон е достатъчно интересен и ненормален. Няма едно нормално нещо включително и образите. Във всеки епизод се появява нова откачалка. 

Това са двата комедийни сериала, който са ми направили най-голямо впечатление. The Middle е сред любимите ми ТВ предавания като цяло, защото е едновременно забавно, но и смислено. От друга страна The End of the F***ing World не знам какво ми е. Все пак ми се искаше да го споделя с вас, за да знаете колко ненормално нещо ми е харесало. Надявам се и други хора да са го гледали до края, което би ме успокоило. 😅😅😅

Comments

Popular posts from this blog

Първо впечатление за поредицата "Кралицата на здрача" от Гери Йо

От доста време не съм публикувал нищо в блога, но тази седмица се завръщам с нещо, което не съм правил до сега. Нина от Wanderbook ме покани да участвам в това блог събитие, чиято цел е да отпразнуваме годишнината от издаването на книгите на Гери Йо. Ще ви цитирам точно каква е същността на инициативата:

Какво е събитието? Blog hop! Или както аз обичам да му викам - блог-подскок :D Какво е това? Поредица от постове на дадена тема, като всеки блог препраща към следващия. Например на първия ден блог А публикува интервю и прилага линк към блог Б, където на другия ден ще им пост.
Каква е темата? Годишнината (всъщност 4 години), откакто авторката Гери Йо / Gergana Mitrikova спря да бъде графоман и стана автор (по нейни думи). Тя се чудеше как да отпразнува и аз се съгласих да ѝ помогна. Постовете ще бъдат за поредицата ѝ "Кралицата на здрача", за бъдещи планове и интервюта. А освен да разберем повече за творчеството ѝ, докато подскачаме насам-натам, ще научим и повече за…

Аз още броя дните от Георги Бърдаров - историята на "Сараевските Ромео и Жулиета"

Доскоро

Не знам как да започна тази публикация, защото е най-трудната, която съм писал до сега. Отлагах я известно време, но си казах, че трябва да взема решение- дали да продължа да поддържам блога, или да спра. Началото на септември имах подобен пост и затова предполагам е добре да напиша втори като обновление. В крайна сметка реших да прекратя това мое занимание и ще обясня защо. Първо ще обясня защо пиша този пост. Нещо, което аз не харесвам у блогари, влогари и друг тип създатели на периодично съдържание е, когато те изчезнат и спрат да публикуват, каквото и да било. Разбирам ги, че за повечето (особено в България) писането или заснемането на видеа е хоби, а не начин за изкарване на пари. Нормално е да прекратят това занимание, когато нещо се случи в живота им било то липсата на време или желание. Защото като хора, които ги следват, мисля, че трябва да знаем, когато смятат да прекратят дейностите си, дори и да не обяснят защо, все пак всеки си има личен живот. Затова аз реших да напиша …