Skip to main content

Гледай това - 2 препоръки за сериали, които си заслужават

Не знам дали има човек, който да обича да чете, а да не обича да гледа филмови адаптации или сериали. За това реших да споделя моите любими сериали, които бих ви препоръчал да гледате в новата рубрика "Гледай това". Ще има и втора част от този пост. Реших да го разделя на две, за да не става много дълго. За днес съм избрал само тези, които са свършили и няма да има повече сезони, защото знам, че някои хора не си падат по чакането с месеци, а по някога и години до пускането на нов епизод. Двете Тв предавания, за които ще пиша наистина си заслужават, различават са едно от друго по характер, което означава, че няма да има само един вид. Все нещо ще си харесате.

 

Zero Hour

Американски: 2013г. 

1  сезон - 13 епизода

"Съдбоносен час" както се превежда на български, е един от първите сериали, които гледах. Преди няколко години го излъчваха по FOX, от където аз го открих, а след това и изгледах за отрицателно време.
Сюжета се върти около Ханк, който е редактор на списание "Модерен скептик". Както си подсказва заглавието, той вярва само в нещата, които може да види и докаже. Един ден някой влиза с взлом в часовникарското ателие на жена му и я отвлича. Този някой се оказва световно издирван престъпник.Прибирайки се в дома си сломен, Ханк открива един странен, неработещ часовник. Той го разглобява и това, което открива е на път да промени живота му за винаги. Той поема пътешествие до различни краища на света в разрешаване на древен пъзел, който може да доведе до края на човечеството.  Междувременно малко по малко започва да разбира ужасяващата истина за себе си и за цялото си съществуване.
"Съдбоносен час" е от сериалите, които те държат напрегнат от началото до края. Само 13 епизода е, тъй че си предвидете един цял свободен ден, защото след като го започнете няма да може да правите нищо друго. Пишейки тези редове, желанието ми да го изгледам наново се пробуди и след малко ще започна. Фантастичните елементи комбинирани с наситения драматизъм те карат да настръхнеш. Всичко е една голяма загадка, която до последно стои заплетена, а всяко разкритие е по-плашещо от предходното. Освен Ханк другите герои също са много интересни някои ще ги заобичате, а другите ще ги намразите. Ще се хареса на всяка възраст, стига да харесват такъв тип.

Teen wolf 

Американски: 2011-2017

6 сезона - 100 епизода

"Teen wolf"е сериалът, който съм следил най-дълго време. Почнах го 2012г. и го гледах до последно миналата година, когато беше финалът. На български не мисля, че е преведен или поне аз не съм го засичал по никоя българска програма, но лесно може да го намерите с български субтитри, ако се нуждаете от такива. Всеки сезон е донякъде отделен, защото героите се изправят срещу нови опасности, ала това не означава, че сезоните не са свързани.
В първия сезон се разказва за това как Скот се превръща във върколак. Едно нощ той бива ухапан от нещо или някого и промените в тялото му не закъсняват. Той с помощта на най-добрия му приятел Стайлс се опитва да контролира необратимите трансформации. В същото време в училище се появява ново момиче, по което Скот си пада, но тя отново не е това, което изглежда. Прикривайки себе си от съучениците си и всички останали, Скот трябва да се научи да живее като върколак, с непрекъснато дебнещи опасности.
Всичко това е една миниатюрна част от същността на това ТВ предаване. Освен споменатите персонажи има още много, всеки от които е различен и интересен. "Teen wolf" не е точно фентъзи, а по-скоро е свръхестествен сериал. Всички същества, които присъстват имат своята предистория и произход, според мен така трябва да е, а не да се появяват същества без причина. Има много екшън и драма, от които ще останете изненадани. Друго нещо, което много ми хареса са елементите на комедия, шегите които героите си разменят ми бяха изключително забавни. Тъжните моменти също присъстват, общо взето има от всичко. За разлика от гореспоменатия сериал, този е по-подходящ за тийнейджъри, съдейки и по името. "Teen wolf" вероятно е най-любимият ми сериал или поне е в топ 2, защото първо обхваща голям период от живота на образите-гимназисти, всеки от тях се променя не само външно, но и пораства. Приятелството и семейството се показват като най-важните неща от живота им. Всеки приема безукорно другия без значение какъв е и какво може да направи. Членовете на "глутницата"(на английски е pack", затова го превеждам буквално) са готови на всичко за приятелите си. Цялата тази любов и загриженост от "Teen wolf" остави своя отпечатък у мен и може би е сериалът, който ми е въздействал най-много.

Това бяха първите ми две препоръки за сериали, които може да гледате това лято. И двата си заслужават, "Teen wolf"е по-дълъг и навлизането в средата става по-бавно, всеки сезон е интересен по своему и различен от предходния, но веднъж станали част от компанията няма да може да ги забравите. От друга страна "Zero hour" е с много по-малко епизоди и е супер динамичен, а това ще ви растърси. Хваща те от първия епизод и няма да го оставите, докато не стигнете до финала. Ако сте гледали нещо от това може да споделите мнението си в коментарите.


Comments

Popular posts from this blog

5 книги, които искам да прочета до края на годината

Привет на всички, от много време не съм писал нови постове, но желанието ми да споделя нещо се оказва по-голямо от физическата ми издържливост. Въпреки че нямам много време да пиша в блога, желанието ми да го правя, като че ли се утроило спрямо преди. Осъзнах колко много обичам да пиша и да споделям мнението си за каквото и да било, но няма да се отклонявам много от темата, защото днес, ще ви разкажа за 5 книги, които искам да прочета до края на 2018г. От началото на месеца се каня да напиша тази публикация, наскоро видях, че Амаиро е направила именно това и си казах, че не мога повече да отлагам.

Първата книга, която вероятно още утре ще започна(18.11) е "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн. Съмнявам се да има човек, който да не я е чувал или чел, или гледал филма. Въпреки че съм гледал половината от филма и знам края, реших да я прочета. Преди време нямах такова намерение, даже в някой пост бях споделил, че едва ли ще я прочета, но нещата се промениха. Реших, че искам …

Enigma box - Хари Потър

Enigma box е месечна абонаментна кутия с определена тема всеки месец. За месец юли темата беше "Хари Потър", а това име ми е достатъчно, за да знам, че нещо ще ми хареса. Мога да твърдя, че имам компетентно мнение относно подобни месечни кутии с тема "Хари Потър". Това е третата, която получавам като първата беше британска "World of Wizardry box" от "Geekgear". За Enigma box мога да кажа, че са се справили блестящо.

Както всяка една кутия и в тази имаше тениска. Хареса ми, че е бяла, а щампата е оригинална, която не съм срещал до сега. Размерът отговоря, поръчах си M и ми става както другите ми тениски. Изработена е от 100% памук. Мога само да кажа, че определено ще я нося дълго време.
От предметите първите, които хванах бяха персонализираното писмо и билет за Хогуортс. Най-накрая ми пристигна дългоочакваното писмо и сега остана само да напазарувам от Диагон-али и септември да тръгвам да се уча на магия. Честно да си кажа калъфчето за карти го …

Благословени - краят на една незабравима поредица