Skip to main content

Гледай това - 2 препоръки за сериали, които си заслужават

Не знам дали има човек, който да обича да чете, а да не обича да гледа филмови адаптации или сериали. За това реших да споделя моите любими сериали, които бих ви препоръчал да гледате в новата рубрика "Гледай това". Ще има и втора част от този пост. Реших да го разделя на две, за да не става много дълго. За днес съм избрал само тези, които са свършили и няма да има повече сезони, защото знам, че някои хора не си падат по чакането с месеци, а по някога и години до пускането на нов епизод. Двете Тв предавания, за които ще пиша наистина си заслужават, различават са едно от друго по характер, което означава, че няма да има само един вид. Все нещо ще си харесате.

 

Zero Hour

Американски: 2013г. 

1  сезон - 13 епизода

"Съдбоносен час" както се превежда на български, е един от първите сериали, които гледах. Преди няколко години го излъчваха по FOX, от където аз го открих, а след това и изгледах за отрицателно време.
Сюжета се върти около Ханк, който е редактор на списание "Модерен скептик". Както си подсказва заглавието, той вярва само в нещата, които може да види и докаже. Един ден някой влиза с взлом в часовникарското ателие на жена му и я отвлича. Този някой се оказва световно издирван престъпник.Прибирайки се в дома си сломен, Ханк открива един странен, неработещ часовник. Той го разглобява и това, което открива е на път да промени живота му за винаги. Той поема пътешествие до различни краища на света в разрешаване на древен пъзел, който може да доведе до края на човечеството.  Междувременно малко по малко започва да разбира ужасяващата истина за себе си и за цялото си съществуване.
"Съдбоносен час" е от сериалите, които те държат напрегнат от началото до края. Само 13 епизода е, тъй че си предвидете един цял свободен ден, защото след като го започнете няма да може да правите нищо друго. Пишейки тези редове, желанието ми да го изгледам наново се пробуди и след малко ще започна. Фантастичните елементи комбинирани с наситения драматизъм те карат да настръхнеш. Всичко е една голяма загадка, която до последно стои заплетена, а всяко разкритие е по-плашещо от предходното. Освен Ханк другите герои също са много интересни някои ще ги заобичате, а другите ще ги намразите. Ще се хареса на всяка възраст, стига да харесват такъв тип.

Teen wolf 

Американски: 2011-2017

6 сезона - 100 епизода

"Teen wolf"е сериалът, който съм следил най-дълго време. Почнах го 2012г. и го гледах до последно миналата година, когато беше финалът. На български не мисля, че е преведен или поне аз не съм го засичал по никоя българска програма, но лесно може да го намерите с български субтитри, ако се нуждаете от такива. Всеки сезон е донякъде отделен, защото героите се изправят срещу нови опасности, ала това не означава, че сезоните не са свързани.
В първия сезон се разказва за това как Скот се превръща във върколак. Едно нощ той бива ухапан от нещо или някого и промените в тялото му не закъсняват. Той с помощта на най-добрия му приятел Стайлс се опитва да контролира необратимите трансформации. В същото време в училище се появява ново момиче, по което Скот си пада, но тя отново не е това, което изглежда. Прикривайки себе си от съучениците си и всички останали, Скот трябва да се научи да живее като върколак, с непрекъснато дебнещи опасности.
Всичко това е една миниатюрна част от същността на това ТВ предаване. Освен споменатите персонажи има още много, всеки от които е различен и интересен. "Teen wolf" не е точно фентъзи, а по-скоро е свръхестествен сериал. Всички същества, които присъстват имат своята предистория и произход, според мен така трябва да е, а не да се появяват същества без причина. Има много екшън и драма, от които ще останете изненадани. Друго нещо, което много ми хареса са елементите на комедия, шегите които героите си разменят ми бяха изключително забавни. Тъжните моменти също присъстват, общо взето има от всичко. За разлика от гореспоменатия сериал, този е по-подходящ за тийнейджъри, съдейки и по името. "Teen wolf" вероятно е най-любимият ми сериал или поне е в топ 2, защото първо обхваща голям период от живота на образите-гимназисти, всеки от тях се променя не само външно, но и пораства. Приятелството и семейството се показват като най-важните неща от живота им. Всеки приема безукорно другия без значение какъв е и какво може да направи. Членовете на "глутницата"(на английски е pack", затова го превеждам буквално) са готови на всичко за приятелите си. Цялата тази любов и загриженост от "Teen wolf" остави своя отпечатък у мен и може би е сериалът, който ми е въздействал най-много.

Това бяха първите ми две препоръки за сериали, които може да гледате това лято. И двата си заслужават, "Teen wolf"е по-дълъг и навлизането в средата става по-бавно, всеки сезон е интересен по своему и различен от предходния, но веднъж станали част от компанията няма да може да ги забравите. От друга страна "Zero hour" е с много по-малко епизоди и е супер динамичен, а това ще ви растърси. Хваща те от първия епизод и няма да го оставите, докато не стигнете до финала. Ако сте гледали нещо от това може да споделите мнението си в коментарите.


Comments

Popular posts from this blog

Първо впечатление за поредицата "Кралицата на здрача" от Гери Йо

От доста време не съм публикувал нищо в блога, но тази седмица се завръщам с нещо, което не съм правил до сега. Нина от Wanderbook ме покани да участвам в това блог събитие, чиято цел е да отпразнуваме годишнината от издаването на книгите на Гери Йо. Ще ви цитирам точно каква е същността на инициативата:

Какво е събитието? Blog hop! Или както аз обичам да му викам - блог-подскок :D Какво е това? Поредица от постове на дадена тема, като всеки блог препраща към следващия. Например на първия ден блог А публикува интервю и прилага линк към блог Б, където на другия ден ще им пост.
Каква е темата? Годишнината (всъщност 4 години), откакто авторката Гери Йо / Gergana Mitrikova спря да бъде графоман и стана автор (по нейни думи). Тя се чудеше как да отпразнува и аз се съгласих да ѝ помогна. Постовете ще бъдат за поредицата ѝ "Кралицата на здрача", за бъдещи планове и интервюта. А освен да разберем повече за творчеството ѝ, докато подскачаме насам-натам, ще научим и повече за…

Аз още броя дните от Георги Бърдаров - историята на "Сараевските Ромео и Жулиета"

Доскоро

Не знам как да започна тази публикация, защото е най-трудната, която съм писал до сега. Отлагах я известно време, но си казах, че трябва да взема решение- дали да продължа да поддържам блога, или да спра. Началото на септември имах подобен пост и затова предполагам е добре да напиша втори като обновление. В крайна сметка реших да прекратя това мое занимание и ще обясня защо. Първо ще обясня защо пиша този пост. Нещо, което аз не харесвам у блогари, влогари и друг тип създатели на периодично съдържание е, когато те изчезнат и спрат да публикуват, каквото и да било. Разбирам ги, че за повечето (особено в България) писането или заснемането на видеа е хоби, а не начин за изкарване на пари. Нормално е да прекратят това занимание, когато нещо се случи в живота им било то липсата на време или желание. Защото като хора, които ги следват, мисля, че трябва да знаем, когато смятат да прекратят дейностите си, дори и да не обяснят защо, все пак всеки си има личен живот. Затова аз реших да напиша …