Skip to main content

5 книги, които искам да прочета до края на годинатаПривет на всички, от много време не съм писал нови постове, но желанието ми да споделя нещо се оказва по-голямо от физическата ми издържливост. Въпреки че нямам много време да пиша в блога, желанието ми да го правя, като че ли се утроило спрямо преди. Осъзнах колко много обичам да пиша и да споделям мнението си за каквото и да било, но няма да се отклонявам много от темата, защото днес, ще ви разкажа за 5 книги, които искам да прочета до края на 2018г. От началото на месеца се каня да напиша тази публикация, наскоро видях, че Амаиро е направила именно това и си казах, че не мога повече да отлагам.

Първата книга, която вероятно още утре ще започна(18.11) е "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн. Съмнявам се да има човек, който да не я е чувал или чел, или гледал филма. Въпреки че съм гледал половината от филма и знам края, реших да я прочета. Преди време нямах такова намерение, даже в някой пост бях споделил, че едва ли ще я прочета, но нещата се промениха. Реших, че искам да я прочета, първо, защото е YA класика, а това е жанр, който ми е интересен и ми харесва. Чел съм "Къде си, Аляска?" и "Хартиени градове" и искам да прочета още една книга от един от най-видните представители на тийнейджърската литература. Останалите му книги не ми допадат, а и многократно съм чувал, че "Вината в нашите звезди" е най-добрата му книга. Така, че до края на месеца вероятно ще съм я прочел.

Полулош на Сали Грийн(в момента осъзнах, че фамилиите са им един и същи, слОчаенос?) е книга, която си купих още лятото и все оставаше на заден план. Надявам се, през декември да съм в настроение за започване на нова поредица. Очаквам тази книга да ми хареса и да прочета останалите след това. За щастие, цялата поредица е издадена, а и ще ми дойде добре да разнообразя след книгите, които прочетох напоследък с нещо магично.


"Под бадемовото дърво" на Лора Маквей е роман, който привлече вниманието още с появата си на пазара, но така и не съм се наканвал да си купя. Ала вече го имам и чака да бъде прочетен. Първоначално ме привлече корицата, а след това и резюмето. Разказва се за бягство и война. Такъв тип книги са ми интересни, а и тази е по-различно, защото главната героиня е бежанка от Афганистан. По необясними причини по Коледа чета книги за война. Миналата година краят на декември четох "Светлината, която не виждаме" на Антъни Доер. Сега горе-долу се очертава същото, дано си намеря нещо по-подходящо за празниците.

На къде без някой български автор? Денят на Инвикта от Николай Пеев е една от книгите, която искам да си купя в най-скоро време, за да не се изчерпа тиража. Книгата ме спечели с това, че е от български автор и е фантастика, повече не ми трябва да знам. Не е голяма около 250стр., което означава, че ще мога да я прочета бързо, стига да ме грабне. Ако до края на месеца не я намеря в някоя книжарница, ще ми се наложи да си я поръчам.

Конкретна пета книга нямам. Някоя от книгите от декемврийския BOPS може да е или ако намеря някаква интересна Коледна книга. Отворен съм за предложения, ако имате такива.
Това е от мен за сега. Надявам се до края на ноември да се появя с още една публикация, ако ли не Ви пожелавам едни прекрасни есенни дни.

Comments

Popular posts from this blog

Първо впечатление за поредицата "Кралицата на здрача" от Гери Йо

От доста време не съм публикувал нищо в блога, но тази седмица се завръщам с нещо, което не съм правил до сега. Нина от Wanderbook ме покани да участвам в това блог събитие, чиято цел е да отпразнуваме годишнината от издаването на книгите на Гери Йо. Ще ви цитирам точно каква е същността на инициативата:

Какво е събитието? Blog hop! Или както аз обичам да му викам - блог-подскок :D Какво е това? Поредица от постове на дадена тема, като всеки блог препраща към следващия. Например на първия ден блог А публикува интервю и прилага линк към блог Б, където на другия ден ще им пост.
Каква е темата? Годишнината (всъщност 4 години), откакто авторката Гери Йо / Gergana Mitrikova спря да бъде графоман и стана автор (по нейни думи). Тя се чудеше как да отпразнува и аз се съгласих да ѝ помогна. Постовете ще бъдат за поредицата ѝ "Кралицата на здрача", за бъдещи планове и интервюта. А освен да разберем повече за творчеството ѝ, докато подскачаме насам-натам, ще научим и повече за…

Аз още броя дните от Георги Бърдаров - историята на "Сараевските Ромео и Жулиета"

Доскоро

Не знам как да започна тази публикация, защото е най-трудната, която съм писал до сега. Отлагах я известно време, но си казах, че трябва да взема решение- дали да продължа да поддържам блога, или да спра. Началото на септември имах подобен пост и затова предполагам е добре да напиша втори като обновление. В крайна сметка реших да прекратя това мое занимание и ще обясня защо. Първо ще обясня защо пиша този пост. Нещо, което аз не харесвам у блогари, влогари и друг тип създатели на периодично съдържание е, когато те изчезнат и спрат да публикуват, каквото и да било. Разбирам ги, че за повечето (особено в България) писането или заснемането на видеа е хоби, а не начин за изкарване на пари. Нормално е да прекратят това занимание, когато нещо се случи в живота им било то липсата на време или желание. Защото като хора, които ги следват, мисля, че трябва да знаем, когато смятат да прекратят дейностите си, дори и да не обяснят защо, все пак всеки си има личен живот. Затова аз реших да напиша …