Skip to main content

3 книги, които искам да прочета до края на годината


Остава по-малко от месец и половина до края на 2017г., затова реших днес да споделя с вас книгите, които искам да прочета до края на месец декември. Избрах трите, които искам да прочета най-много до края на годината, въпреки че имам още няколко в купчината.

Първата, която чакам повече от месец, е "Благословени" от Цветелина Владимирова. Очаква се да излезе до края на месец, като аз се подсигурих и си поръчах лимитирания BOPS на тема "Благословени". Не знам защо се забави публикуването с един месец, но се надявам да си е струвало чакането. След динамичния край на втората книга очаквам с нетърпение момента, в който ще разбера бъдещето на героите.

Втората книга или по-точно сборник с разкази са на Джоан Роулинг свързани с Хогуортс и света от "Хари Потър". Тази книга се каня да я чета още от лятото, но все не стигам до нея. Не защото няма да ми хареса ами по-скоро, защото се чете за няколко часа и остава на заден план като нещо краткотрайно. Възнамерявам да я прочета преди и след "Благословени" в зависимост от това кога пристигне BOPS.

"Светлината, която не виждаме" е третата книга, която смятам да прочета. Книгата е носител на награда "Пулицър" за 2015г. и е печелила най-добра книга според Goodreads за 2014г. Поръчах си я при последната промоция на издателство Сиела, като преди това на няколко пъти я бях забелязвал на различни места. Искам да я прочета, защото скоро не съм чел подобни исторически романи, а се вълнувам от историята.

Това бяха моите топ 3 книги, които искам да прочета до края на тази година. Ще ми е интересно да чуя вашето мнение относно моите книги или тези, които са във вашия списък.



Comments

  1. Все нови. Което е и интересно и мъничко странно. За мен, тъй като аз не издържам дълго време без някой роман писан по-назад във времето (XX-XIX...в.). Пък и се изненадвам, че са само две.

    Но все пак. Ще следя за мнение за книгите. Надявам се да успееш да ги прочетеш, да не потънат в морето от хиляди книги.

    ReplyDelete
  2. Благодаря за коментара ти. Честно казано обичам класиките, въпреки че не чета често. Предпочитам произведенията на английските класици да ги чета в оригинал, а това малко ме затруднява поради по-старата лексика, която се използва. Ако искаш може да поговорим по-подробно.

    ReplyDelete
  3. И аз чакам с нетърпение „Благословени” и съм почти сигурна, че книгата ще бъде просто невероятна и за това вече буквално ме сърдят ръцете да я докопам. 😀
    П.П. Да се организираме и да отиде в печатницата да си вземем предварителни няколко копия тайно тайно 😂😂😂😂 е естествено ще оставим пари, заради труда на прекрасната Ц.В.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Само кажи къде и кога и съм там. 😂😂😂

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Довиждане февруари

Чудех се какъв пост да напиша тази седмица, за да не прекъсвам традицията ми всяка седмица да публикувам по веднъж. В крайна сметка се спрях на нещо като обобщение на прочетените от мен книги през февруари и написаните ревюта. Доволен съм от трите книги, които прочетох през месеца. Ако ме следите вероятно знаете кои са, но с няколко думи ще споделя впечатленията си от всяка. Прочетено "Сезонът на костите" от Саманта Шанън -  дълго врем тази поредицаме очакваше на рафта, докато не остана едно от малкото неща там. Оценката ми за тази книга е 4/6. Романът ми стори твърде объркващ и сложен с много герои без ясна цел. Въпреки това след като започнах "Орденът на ясновидците" разбрах, че всичко от първата книга е необходимо, за да се издигне основата на една невероятна поредица.  "Орденът на ясновидците" от Саманта Шанън - едно от най-добрите продължения, които съм чел. Много динамична с много изненади, детайлно описана обстановка с интригуващи

Аз още броя дните от Георги Бърдаров - историята на "Сараевските Ромео и Жулиета"

Аз още броя дните Автор: Георги Бърдаров Издателство: Сиела Издадена: 2016г. Страници: 182 Цена: 14лв. Линк към Goodreads „Аз още броя дните” е книгата, победител в конкурса на БНТ за дебютни романи „Ръкописа”. Гледал съм първите епизоди от предаването, защото ми беше интересно и мога да кажа, че това е едно от най-смислените реалитита. Успехът на книгата е все известен и е спечелила много български литературни награди.  Май 1993г. обсадата на Сараево продължава вече повече от година. Двама влюбени младежи са едни от малкото запазили доброто у себе си. Давор е християнин, а Айда мюсюлманка. Това е причината поради, която хората неодобряват връзката им. Напрежението и разрухата в града ги подтикват да предприемат рисковано бягство. Двадесет години по-късно един българин и един сърбин разговарят и под влиянието на алкохола излизат мрачните тайни от миналото за една братоубийствена война.  Жанрът преплита минало и настояще. Стилът на „Аз още броя д

Да опитомиш сокол - многопластов български роман

Да опитомиш сокол Автор: Невяна Христова Издадена: 2017г. Издателство: Бард Цена: 17,99лв. Страници: 415 „Да опитомиш сокол” е поредната книга от български автор, която прочитам и ми харесва. Натъкнах се на книгата още, когато я издадоха през 2017г., ако не се лъжа беше към края на годината. Казах си, че трябва да я прочета, едната причина беше, че е от български автор, а втората обстановката, в която се развива действието , звучеше точно като за мен.  В романа се проследява живота на Франк и неговото пъстро семейство. От една страна рода на майка му от България, а от друга дядо му от Шотландия и баба му от Франция. Тези разнообразни семейни линии преплетени в гените на Франк са в основата на сложната му самоличност, която иска да открие човешките истини и да се самоопознае. Сингапур, Камбоджа, САЩ, Шотландия, Франция, Англия, България Франк преминава през всички тези места, за да намери това, което търси. Това е една от малкото книги, с която с