Skip to main content

3 книги, които нямам търпение да излязат

Днес ще споделя 3 книги, които очаквам да се появят или на българския, или на световния пазар. В бъдеще може да правя още такива постове, но за сега има само 3 книги, които ще прочета на 100%, възможно най-бързо, след като ги издадат.

A Reaper at the Gates от Сабаа Тахир. Доста често споменавам тази поредица, дори направих Giveaway на първата книга от поредицата. Това е третата книга и се очертава да е много бурна и динамична. Втората се явяваше малко като забавяне на войната, която се задава, за да може читателя да се напрегне и да експлодира при A Reaper at the Gates. Имам големи очаквания и се надявам да бъдат оправдани. Книгата ще излезе на 12 юни с твърди и меки корици. Определено ви препоръчвам да пробвате поне "Въглен в пепелта", която е представена в България от издателство Сиела

The Light Between Us от  Кейти Хан. Първата книга на Кейти Хан - "Задръж звездите още миг" ми е една от най-любимите книги за 2017г., която все още помня ясно. Авторката пише омайващо, идеите и са оригинални и умее да провокира различни емоции или да те накара да се замислиш. Ако не сте чели "Задръж звездите още миг", а харесвате тийнейджърка литература, научна фантастика, невъзможна любов, оригинална утопична обстановка, то "Задръж звездите още миг" е идеална за вас. Относно предстоящата книга на Кейти Хан нямам очаквания, защото като сюжет не е точно моето нещо, но често се случва книга да ме изненада, въпреки това искам да отбележа, че корицата е невероятна (не знам защо, но все бъркам името The Light Between Us с всякакви други интерпретации). The Ligh Between Us ще се появи на 9 август, има голяма вероятност да я видим и у нас.

A Map of Days от Рансъм Ригс. Това ще е четвъртата част от поредицата за Мис Перигрин., която ми е една от любимите. Не очаквах, че ще има продължение и се изненадах, когато разбрах. Първите три книги са изцяло издадени на български от издателство Бард и предполагам, че и тази ще излезе. Нямам никакви очаквания, защото явно ще се появи някакъв нов проблем, който ще трябва да разрешат героите. Единственото ми желание е това продължение да не развали поредицата. A Map of Days е планувана за 2 октомври, ще изчакам Бард да я пуснат на български и тогава чак ще я прочета.

Кои са вашите книгите, за които вече нямате търпение да излязат?

Comments

Popular posts from this blog

Изтръгнати от корен - приказка за пораснали деца

Книжни придобивки през юли - най-много от цялата година

От началото на годината до сега не съм си набавял толкова много книги, колкото този месец - цели 9. За някои хора може тази бройка да е нищо, но за мен е много, защото средно на месец си купувам около 3 книги. Това е поради две причини, първата от която е, че не искам да имам огромни купчини с непрочетени книги, а втората е да не харча много пари. Едва ли в следващите месеци ще превиша тази бройка, но да видим.
Юлските ми книги може да се разделят на 4 групи - подарени по случай рожденият ми ден(вече съм пълнолетен и трябва да внимавам какво правя), закупени от промоцията на издателство "Еднорог", книги намалени на 5лв. и други. Въпреки многото книги четенето не ми върви. В началото на месеца прочетох две книги, едната ме остави в "книжен махмурлук"(по-надолу ще разберете коя), след нея започнах да чета "Тютюн" на Димитър Димов, който е от задължителната литература за 12 клас. Прочел съм първата част, но има някои работи, които не ми харесват и ту ме гра…

Здрач - без вампирска романтика, а с маиско пророчество за края на света