Skip to main content

Jack Eridon: Крадецът на спомени - български комикс


Jack Eridon: Крадецът на спомени

Автор: Константин Витков- Титис

Издаден: 2018г.

Издателство: Artline-Studios

Страници: 128

Цена: 20лв.


Jack Eridon: Крадецът на спомени” е първият български комикс, който аз срещам. Не знам дали има други, подозирам, че може да е единственият. Не съм чел нито комиксите на DC, нито на Marvel и нямам база за сравнение, но все пак ще изкажа мнението си за този. 

Джак е частен детектив, с невероятната способност да се превръща в могъщ демон. Дали е дарба, или проклятие е трудно да се определи, но той я е приел и усъвършенствал, така че да я използва само когато му се налага. Един ден в офиса му влиза момиче, което споделя, че спомените й са изтрити. Единственото, което е намерила е бележка, на която е написан адреса на Джак. Той решава да й помогне и се заема с най-трудният си случай до сега. 


Авторът е създал един много интерес свят, който има с какво да ни изненада. Идеята е интересна и подходяща за разгръщане на сюжета. Действието се развива през 2076г. и светът е разделен на мегаполиси и сектори. Очаква се да има и продължение, което има много потенциал, заради добре обмислената атмосфера. Харесва ми начинът на рисуване на Константин Витков, определено е представил всичко много готино. Съчетал е перфектно диалогът с обстановката. Използваните цветове са приятни за гледане и леко мрачни, с което се подсилва ефекта на средата.
 Главният герой се вписва идеално. Обичам герой с някакви свръхестествени способности, а Джак притежава точно такава. Със сигурност искам да прочета още истории, в които той е персонаж, защото е забавен и директен. Останалите образи едва ли ще се появят и в следващата част, с изключение на говорещата маймунка, която е винаги до Джак. Двамата са запомнящо се дуо и има с какво да ни забавляват и в бъдеще.


Сюжетът е динамичен и винаги се случва нещо интересно. Още в началото се разиграва една сцена, която намеква какво да очакваме в следващия комикс. Историята ми хареса, чете се бързо и е достатъчно интересна, за да те държи до края.
Макар че цената на някой може се види много, ви го препоръчвам, защото си струва, ако ви се чете комикс. Нямам търпение за следващата част от Jack Eridon, а оценката ми за тази е …
 


Comments

Popular posts from this blog

Изтръгнати от корен - приказка за пораснали деца

Книжни придобивки през юли - най-много от цялата година

От началото на годината до сега не съм си набавял толкова много книги, колкото този месец - цели 9. За някои хора може тази бройка да е нищо, но за мен е много, защото средно на месец си купувам около 3 книги. Това е поради две причини, първата от която е, че не искам да имам огромни купчини с непрочетени книги, а втората е да не харча много пари. Едва ли в следващите месеци ще превиша тази бройка, но да видим.
Юлските ми книги може да се разделят на 4 групи - подарени по случай рожденият ми ден(вече съм пълнолетен и трябва да внимавам какво правя), закупени от промоцията на издателство "Еднорог", книги намалени на 5лв. и други. Въпреки многото книги четенето не ми върви. В началото на месеца прочетох две книги, едната ме остави в "книжен махмурлук"(по-надолу ще разберете коя), след нея започнах да чета "Тютюн" на Димитър Димов, който е от задължителната литература за 12 клас. Прочел съм първата част, но има някои работи, които не ми харесват и ту ме гра…

Здрач - без вампирска романтика, а с маиско пророчество за края на света