Skip to main content

Jack Eridon: Крадецът на спомени - български комикс


Jack Eridon: Крадецът на спомени

Автор: Константин Витков- Титис

Издаден: 2018г.

Издателство: Artline-Studios

Страници: 128

Цена: 20лв.


Jack Eridon: Крадецът на спомени” е първият български комикс, който аз срещам. Не знам дали има други, подозирам, че може да е единственият. Не съм чел нито комиксите на DC, нито на Marvel и нямам база за сравнение, но все пак ще изкажа мнението си за този. 

Джак е частен детектив, с невероятната способност да се превръща в могъщ демон. Дали е дарба, или проклятие е трудно да се определи, но той я е приел и усъвършенствал, така че да я използва само когато му се налага. Един ден в офиса му влиза момиче, което споделя, че спомените й са изтрити. Единственото, което е намерила е бележка, на която е написан адреса на Джак. Той решава да й помогне и се заема с най-трудният си случай до сега. 


Авторът е създал един много интерес свят, който има с какво да ни изненада. Идеята е интересна и подходяща за разгръщане на сюжета. Действието се развива през 2076г. и светът е разделен на мегаполиси и сектори. Очаква се да има и продължение, което има много потенциал, заради добре обмислената атмосфера. Харесва ми начинът на рисуване на Константин Витков, определено е представил всичко много готино. Съчетал е перфектно диалогът с обстановката. Използваните цветове са приятни за гледане и леко мрачни, с което се подсилва ефекта на средата.
 Главният герой се вписва идеално. Обичам герой с някакви свръхестествени способности, а Джак притежава точно такава. Със сигурност искам да прочета още истории, в които той е персонаж, защото е забавен и директен. Останалите образи едва ли ще се появят и в следващата част, с изключение на говорещата маймунка, която е винаги до Джак. Двамата са запомнящо се дуо и има с какво да ни забавляват и в бъдеще.


Сюжетът е динамичен и винаги се случва нещо интересно. Още в началото се разиграва една сцена, която намеква какво да очакваме в следващия комикс. Историята ми хареса, чете се бързо и е достатъчно интересна, за да те държи до края.
Макар че цената на някой може се види много, ви го препоръчвам, защото си струва, ако ви се чете комикс. Нямам търпение за следващата част от Jack Eridon, а оценката ми за тази е …
 


Comments

Popular posts from this blog

BOPS - Супермомчета

Тема на BOPS за месец февруари беше Супермомчета/Супермомичета, като артикулите в двете кутии се различават, но не и книгата. Темата много ми хареса и веднага си я поръчах. Този път изненадите са само 3, но въпреки това останах много доволен. Всичко е изпипано, а още с отварянето знаех, че ще ми хареса(особено синята хартия). Качеството на снимките не е много добро, защото нямах възможността да снимам на естествена светлина понеже от няколко дни е облачно и мрачно. Извинявам се, ако това ви дразни.

Супергеройски ваучери е един от артикулите, който е много подходящ за подарък на любим човек. Общо са 5+1 като всеки един се отнася за определена супер сила(Компромис) и условие(Долуподписаният няма да задава абсурни въпроси по време на целия филм), което подписалият трябва да спази. Шестият е отворен за лични идеи и предложения. Ваучерите са оригинални и хумористични и със сигурност ще успеете да зарадвате някой с тях. Към тях има и плик, в който може да ги сложите.

Метална кутийка с мент…

Limited edition BOPS - Благословени

Една от лимитираните кутии на BOPS през ноември беше на тема Благословени(третата книга от поредицата "Проклятието на Воронина" от Цветелина Владимирова). Ясно е коя ще е книгата, но за другите предмети дори не сте се и досещали, че може да ги има. Наистина бях изненадан, защото един от продуктите никога преди не е присъствал в кутия.

Още от книгата изпаднах в еуфория. Въпреки че се подразбира коя е не очаквах да бъде подписана лично от авторката. Много се зарадвах при вида на посланието и автографа тъй че съм много благодарен, че в приготвянето на кутията е участвала и Цвети Владимирова.

Заедно с книгата има и плакат със същия дизайн на корицата. Корицата ми харесва следователно плаката ще си го закача до другите ми. Дизайнът е точно в стила на предходните и се вписва идеално, а това че е червена ми допада още повече.

Подложки за чаши е третият артикул/и. Харесва ми, че са с цитати и от трите книги съответно от Зоя, Дорин и Маркус. Нямам други подложки за чаши, затова тези…

Да опитомиш сокол - многопластов български роман