Skip to main content

Jack Eridon: Крадецът на спомени - български комикс


Jack Eridon: Крадецът на спомени

Автор: Константин Витков- Титис

Издаден: 2018г.

Издателство: Artline-Studios

Страници: 128

Цена: 20лв.


Jack Eridon: Крадецът на спомени” е първият български комикс, който аз срещам. Не знам дали има други, подозирам, че може да е единственият. Не съм чел нито комиксите на DC, нито на Marvel и нямам база за сравнение, но все пак ще изкажа мнението си за този. 

Джак е частен детектив, с невероятната способност да се превръща в могъщ демон. Дали е дарба, или проклятие е трудно да се определи, но той я е приел и усъвършенствал, така че да я използва само когато му се налага. Един ден в офиса му влиза момиче, което споделя, че спомените й са изтрити. Единственото, което е намерила е бележка, на която е написан адреса на Джак. Той решава да й помогне и се заема с най-трудният си случай до сега. 


Авторът е създал един много интерес свят, който има с какво да ни изненада. Идеята е интересна и подходяща за разгръщане на сюжета. Действието се развива през 2076г. и светът е разделен на мегаполиси и сектори. Очаква се да има и продължение, което има много потенциал, заради добре обмислената атмосфера. Харесва ми начинът на рисуване на Константин Витков, определено е представил всичко много готино. Съчетал е перфектно диалогът с обстановката. Използваните цветове са приятни за гледане и леко мрачни, с което се подсилва ефекта на средата.
 Главният герой се вписва идеално. Обичам герой с някакви свръхестествени способности, а Джак притежава точно такава. Със сигурност искам да прочета още истории, в които той е персонаж, защото е забавен и директен. Останалите образи едва ли ще се появят и в следващата част, с изключение на говорещата маймунка, която е винаги до Джак. Двамата са запомнящо се дуо и има с какво да ни забавляват и в бъдеще.


Сюжетът е динамичен и винаги се случва нещо интересно. Още в началото се разиграва една сцена, която намеква какво да очакваме в следващия комикс. Историята ми хареса, чете се бързо и е достатъчно интересна, за да те държи до края.
Макар че цената на някой може се види много, ви го препоръчвам, защото си струва, ако ви се чете комикс. Нямам търпение за следващата част от Jack Eridon, а оценката ми за тази е …
 


Comments

Popular posts from this blog

Първо впечатление за поредицата "Кралицата на здрача" от Гери Йо

От доста време не съм публикувал нищо в блога, но тази седмица се завръщам с нещо, което не съм правил до сега. Нина от Wanderbook ме покани да участвам в това блог събитие, чиято цел е да отпразнуваме годишнината от издаването на книгите на Гери Йо. Ще ви цитирам точно каква е същността на инициативата:

Какво е събитието? Blog hop! Или както аз обичам да му викам - блог-подскок :D Какво е това? Поредица от постове на дадена тема, като всеки блог препраща към следващия. Например на първия ден блог А публикува интервю и прилага линк към блог Б, където на другия ден ще им пост.
Каква е темата? Годишнината (всъщност 4 години), откакто авторката Гери Йо / Gergana Mitrikova спря да бъде графоман и стана автор (по нейни думи). Тя се чудеше как да отпразнува и аз се съгласих да ѝ помогна. Постовете ще бъдат за поредицата ѝ "Кралицата на здрача", за бъдещи планове и интервюта. А освен да разберем повече за творчеството ѝ, докато подскачаме насам-натам, ще научим и повече за…

Аз още броя дните от Георги Бърдаров - историята на "Сараевските Ромео и Жулиета"

Доскоро

Не знам как да започна тази публикация, защото е най-трудната, която съм писал до сега. Отлагах я известно време, но си казах, че трябва да взема решение- дали да продължа да поддържам блога, или да спра. Началото на септември имах подобен пост и затова предполагам е добре да напиша втори като обновление. В крайна сметка реших да прекратя това мое занимание и ще обясня защо. Първо ще обясня защо пиша този пост. Нещо, което аз не харесвам у блогари, влогари и друг тип създатели на периодично съдържание е, когато те изчезнат и спрат да публикуват, каквото и да било. Разбирам ги, че за повечето (особено в България) писането или заснемането на видеа е хоби, а не начин за изкарване на пари. Нормално е да прекратят това занимание, когато нещо се случи в живота им било то липсата на време или желание. Защото като хора, които ги следват, мисля, че трябва да знаем, когато смятат да прекратят дейностите си, дори и да не обяснят защо, все пак всеки си има личен живот. Затова аз реших да напиша …